Proiect CEMT

Proiect CEMT

Institutul Clinic Fundeni - Bucuresti este beneficiarul finantarii pentru proiectul de investitii "CENTRU DE EXCELENTA IN MEDICINA TRANSLATIONALA".

Principalul obiectiv stabilit prin Proiect este acela de a creste capacitatea de cercetare prin realizarea unei infrastructuri noi de C-D care cuprinde constructia si dotarea cu echipamente moderne in scopul ridicarii nivelului de competitivitate stiintifica pe plan international, astfel:

- Infiintarea si dotarea noilor laboratoare pentru descoperirea si dezvoltarea unor noi tehnologii medicale, care sa ajute Centrul ICF sa devina o forta nationala si internationala de implementare a rezultatelor cercetarii preclinice in practica clinica, in domenii ca: oncogenomica, genomica transplantului sau terapii celulare. Afectiunile vizate sunt: cancerele digestive si pulmonare, infectiile virale si bacteriene, bolile metabolice, afectiunile hepatice si ale tubului digestiv.
- Construirea unei cladiri de cca 3.080 mp (suprafata desfasurata) si modernizarea spatiilor existente care sa cuprinda noile laboratoare, urmarind fluxurile de cercetare de ultima ora, la standarde UE.
- Integrarea echipamentelor si spatiilor existente in fluxul de cercetare propus prin Proiect.

Noua constructie a Centrului, incadrata in categoria de importanta "B" (deosebita), va fi amplasata pe terenul domeniul public al statului aflat in administrarea Ministerului Sanatatii – Institutul Clinic Fundeni, conform HG 391 din 17 Mai 2000 si HG 1396 din 28 Decembrie 2010, mai precis pe locatia Bazei Stiintifice (imobil: Vivarium, inclusiv custi, cod 8.29.06, cuprins in Anexa la HG) a carei suprafata construita este de 956 mp. Acest imobil este o cladire (compusa din 2 corpuri) cu regim de inaltime Parter. Primul corp de cladire include o sala de operatii, o sala de curs, iar la exterior este adapostul animalelor. Cel de-al doilea corp include spatii anexe. Aceasta este intr-un stadiu de degradare avansat fizic si moral. Prin prezentul Proiect, spatiile anexe vor fi demolate, iar pe aceasta locatie va fi realizata o constructie noua si moderna (Dsol + P + 4E) – inaltime 20,2 m fata de terenul amenajat, care va fi legata de corpul 1 existent.

Cladirea noului Centru va avea o suprafata construita de aprox. 956 mp, cu un regim de inaltime D + P + 4, respectiv o suprafata desfasurata de aproximativ 3.551 mp.

Alaturi de obiectivul principal descris mai sus, Proiectul mai propune:

- Creearea unui nucleu de excelenta europeana in domeniul genomicii cancerului digestiv si domeniul transplantologiei la Institutul Clinic Fundeni.