Solicitati informatii de interes

Cel mai simplu mod de a afla mai mult...

CERCETARE INOVATOARE DE NIVEL EUROPEAN

 
INSTITUTUL CLINIC FUNDENI este beneficiarul finantarii nerambursabile pentru proiectul de investitie in infrastructura de cercetare "CENTRU DE EXCELENTA IN MEDICINA TRANSLATIONALA", cofinantat prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regionala - Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", Axa Prioritara 2: Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate, Operatiunea 221: Dezvoltarea infrastructurii Cercetare-Dezvoltare existente si crearea de noi infrastructuri (laboratoare, centre de cercetare). Proiectul de investitie se desfasoara la sediul Institutului Clinic Fundeni pe parcursul a 35 de luni, contractul de finantare fiind semnat la data de 21.12.2012.
 
Valoarea totala a proiectului care face obiectul finantarii nerambursabile este 43.652.966 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totala eligibila este de 34.968.118 lei.
 
Proiectul se incadreaza in categoria proiectelor mari in cadrul institutiilor publice de cercetare existente care isi extind aria de activitate si in acelasi timp, deschid noi directii de cercetare in doua dintre domeniile prioritare cuprinse in Strategia Nationala de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2007-2013: Sanatate si Biotehnologii.
 
Obiectivul strategic este acela de a crea nuclee de cercetare cu facilitati tehnologice avansate, sub forma unor platforme de cercetare, prin asocierea laboratoarelor de cercetare preclinica si a centrelor de cercetare clinica din cadrul Institutului Clinic Fundeni intr-o entitate unica. Structura nou creata ofera sprijin logistic pentru cercetarea biomedicala, prin coordonarea de studii, de managementul calitatii, de monitorizare a datelelor, diseminarea bunelor practici clinice, de gestionare a bazelor de date si analiza datelor. Infrastructura este dedicata de asemenea, pentru producerea de vectori pentru terapia genica si celulara, precum si pentru obtinerea de noi agenti cu potential terapeutic in afectiunilie digestive.

Abonare la Newsletterul CEMT

Abonati-va newsletterul CEMT pentru a primi informatii periodice. Campurile cu * sunt obligatorii.

Proiect CEMT

Institutul Clinic Fundeni este beneficiarul finantarii nerambursabile pentru proiectul de investitie in infrastructura de cercetare "CENTRU DE EXCELENTA IN MEDICINA TRANSLATIONALA".

Proiectul CEMT este cofinantat prin intermediul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", Axa Prioritara 2.

CONTACTATI CEMT

CEMT - Centru de Excelenta in Medicina Translationala - Institutul Clinic Fundeni

Adresa: Sos. Fundeni Nr. 258, Sector 2 - Bucuresti - Cod Postal: 022328

Telefon: +4021.275.05.00